Login

Register

User Registration
or Anuluj
Login Close
---

---
A+ A A-

Wywiad w lipcowym wydaniu miesięcznika Przegląd Piekarski i Cukierniczy

 

 

 

„Makaroniki - szanse produktu na polskim rynku”
Unikatowy smak okrągłych migdałowych ciasteczek o kremowej konsystencji, mieniących się feerią kolorów sprawia, że liczba amatorów makaroników na całym świecie stale rośnie, również w Polsce. O szansach tego oryginalnego przysmaku na naszym rynku rozmawiamy z Łukaszem Podrażką, Specjalistą ds. Produktu w firmie Uniscale,, dystrybutorem marki tradycyjnego francuskiego pieczywa Maison du blé, której jednym z flagowych produktów są właśnie  makaroniki.
 

Maison du ble partnerem Gali Reportażystów Polskich „MELCHIORY 2014”

 

 

Maison du blé partnerem Gali Reportażystów Polskich „MELCHIORY 2014”
23 maja w Teatrze Stanisławowskim w Łazienkach Królewskich w Warszawie odbyła się Gala X Ogólnopolskiego Konkursu Reportażystów Polskich „MELCHIORY 2014”. Marka Maison du blé miała przyjemność być partnerem tego prestiżowego wydarzenia, nad którym patronat honorowy objął Minister Kultury i Dziedzictwa Narodowego Bogdan Zdrojewski.
 

Maison du ble Partnerem Kampanii „Piękna bo Zdrowa” i „Walentynek z Gwiazdami”

 

 

Luty bieżącego roku obfitował w niezwykle ciekawe inicjatywy społeczne, które marka Maison du blé miała przyjemność wesprzeć.

Maison du blé społecznie: Kampania „Piękna bo Zdrowa”
Na początek, 10 lutego w Muzeum Historii Żydów Polskich w Warszawie odbyła się V jubileuszowa gala finałowa Ogólnopolskiej Kampanii Społecznej „Piękna bo Zdrowa”
 

Nowość! Minikoszyki w ofercie Maison du ble

 

 

W ofercie Maison du Ble pojawiły się nowe atrakcyjne produkty: minikoszyki nadziewane warzywami. Na ciepło lub na zimno, są idealną przekąską, świetną np. do spożycia podczas przerwy w pracy lub w szkole.
Minikoszyki z warzywami dostępne są w czterech oryginalnych smakach:
 

Pyszne Monokle w trzech nowych smakach

 

 

W ofercie Maison du blé w Polsce pojawiły się nowe produkty - monokle w trzech nowych smakach:
 
  • - pizzowo-pomidorowy
  • - ser i szynka
  • - trzy sery z musztardą
 
Monokl to smaczna przekąska, idealna do spożycia "w biegu". Monokle Maison du blé można spożywać zarówno na zimno jak i na ciepło, "w biegu" i przy stole z rodziną lub przyjaciółmi, same lub z dodatkami: sałatką lub warzywami. To świetny pomysł na małą przekąskę w ciągu dnia, zarówno w domu jak i w barze lub restauracji. Spożycie na ciepło gwarantuje najlepsze walory smakowe i pozwoli delektować się bogactwem smaku i wyrafinowanym, delikatnym francuskim ciastem, z jakiego słyną wypieki Maison du blé.
Do produkcji używane są wyłącznie specjalnie dobierane półprodukty (ser, szynka, warzywa), które sprawiają, że monokle są przyjemnością, do której chętnie się wraca!
Monokle mają gramaturę 120 g i w opakowaniach zbiorczych są oferowane gotowe do wypieku. Czas wypiekania wynosi 15 min. - w dowolnym piekarniku rozgrzanym uprzednio do temp. 200°C.

Makaroniki - tradycja, nowocześność i wykwintny smak

 

 

 
Makaroniki Maison du blé to jedyna w swoim rodzaju przyjemność i wyjątkowa rozkosz dla podniebienia. Nie można ich nie spróbować! Dlaczego są takie wyjątkowe?
Makaroniki (fr. les macarons) to oryginalne ciastka produkowane w oparciu o tradycyjne przepisy francuskich cukierników. Znane co najmniej od kilkuset lat, nad Loarą zostały uznane za francuskie dziedzictwo narodowe. Ich historia sięga średniowiecza - we Włoszech w XIII w. pieczono ciastka z mielonych migdałów z dodatkiem miodu i białek jaj.
 

Wyjątkowe wypieki francuskich mistrzów - teraz w Polsce

Najlepsze paryskie hotele i restauracje dbające o jakość produktów podają swoim klientom świeże pieczywo Frederica Lalos. Jest ono również dostępne w kilkunastu paryskich piekarniach sieci Le Quartier du pain (Dzielnica Chleba). Zachowanie tradycyjnych metod wypieku, absolutne mistrzostwo receptur i procesu wypiekania, oraz przede wszystkim wyjątkowy smak sprawiają, że jego chleby, bagietki, bułeczki i rogaliki nawet w światowej stolicy piekarzy należą do najbardziej pożądanych!
 

Copyright Maison du blé 2013